ICT'er werkt vaakst vanuit huis tijdens coronacrisis

ICT'er werkt vaakst vanuit huis tijdens coronacrisis ANP

ICT'ers werken tijdens de coronacrisis het vaakst vanuit huis. Op jaarbasis is het aandeel thuiswerkers onder ICT-werknemers in het tweede kwartaal verdubbeld, tot ruim 40 procent. Dat is de grootste toename van alle beroepsklassen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Managers, werknemers met een creatief of taalkundig beroep en werknemers met een pedagogisch beroep werken ook relatief vaak vanuit huis. Het aandeel thuiswerkers was bij al die banen ruim 35 procent. Bij managers en werknemers met een pedagogisch beroep is het aantal thuiswerkers ongeveer gelijk gebleven. In de creatieve en taalkundige beroepen is wel een groter deel van de werknemers thuis gaan werken tijdens de coronacrisis.

Daartegenover staan werknemers met technische of dienstverlenende banen zoals timmerman, loodgieter, schoonmaker of kapper. Zij kunnen niet of nauwelijks thuiswerken.

Bij het onderzoek van het CBS, dat het gehele afgelopen kwartaal werd afgenomen, gaf 20 procent van de ondervraagden aan in de voorafgaande week werk mee naar huis te hebben genomen. Eerder schommelde dit aandeel tussen de 10 en 15 procent.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu