'Huawei heeft via de cloud nog toegang tot VS'

'Huawei heeft via de cloud nog toegang tot VS' ANP

De Chinese tech- en telecomreus Huawei Technologies concentreert zich met het oog op de toekomst op zijn groeiende clouddiensten. De onderneming, die gebukt gaat onder Amerikaanse sancties vanwege vermeende spionagepraktijken, zou met haar cloudactiviteiten nog toegang hebben tot chips in de Verenigde Staten. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen.

De sterk groeiende cloudtak van Huawei houdt zich onder meer bezig met gegevensverwerking en opslag van data. Ook heeft Huawei via de cloud toegang tot techniek met betrekking tot kunstmatige intelligentie. Sinds begin dit jaar heeft Huawei de aandacht voor de cloudddivisie vergroot, waarbij deze bij het bedrijf nu een evengrote rol spelen als de de smartphone- en telecomdivisie, meldt de krant.

De VS zetten Huawei en andere Chinese bedrijven eerder op een zwarte lijst, omdat ze een gevaar voor de nationale veiligheid zouden zijn. Onlangs kwamen daar tientallen Huawei-partners bij. Met die stap wil de regering-Trump voorkomen dat Huawei exportcontroles kan omzeilen voor het verkrijgen van elektronische componenten die zijn ontwikkeld of geproduceerd met behulp van Amerikaanse technologie.

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu