Horeca moedeloos: de schulden stapelen zich op

Horeca moedeloos: de schulden stapelen zich op ANP

De horeca werd moedeloos van de boodschap van minister Hugo de Jonge dat de huidige coronamaatregelen tot zeker december van kracht blijven. "Voor veel ondernemers is dat een zware dobber. Het eigen vermogen is vaak voor een groot deel op en de schulden stapelen zich op", zegt voorman Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland.

Willemsen was ook over het geboden steunpakket dat eerder dinsdag naar buiten kwam al niet te spreken. "Het is niet meer dan een goedbedoelde fooi. Als we 100 procent gesloten moeten blijven, moeten we ook 100 procent gecompenseerd worden." Bovendien komt het geld dat wel wordt geboden te laat. Bedrijven kunnen pas half november een aanvraag doen voor een bijdrage aan het loon en de vaste lasten. "Maar dan hebben we de lonen over oktober en november dus al weer zelf voorgeschoten."

De horeca heeft er vooral behoefte aan om serieus te worden genomen door het kabinet, zegt Willemsen. "We hebben nog steeds geen onderbouwing van de maatregelen gekregen ondanks een reeks brieven en nu krijgen we in een bijzin te horen dat we tot in december dicht moeten blijven. Het is tekenend voor hoe er met onze branche wordt omgesprongen." Die houding leidt bij de KHN-voorman tot "moedeloosheid en frustratie".

KHN hoopt dat er in het debat over de coronamaatregelen toch nog meer steun voor zijn sector komt. "We praten veel met de hele politiek, we hopen dat andere partijen voor ons opkomen."

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu