Hoofdrol voor SP bij stikstofwet

Dat juist de SP landbouwminister Carola Schouten aan een comfortabele meerderheid heeft geholpen voor haar stikstofwet, leidde in de Tweede Kamer tot verbaasde, treurende en verbeten reacties.

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) tijdens een debat in de Tweede Kamer over haar stikstofwet.

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) tijdens een debat in de Tweede Kamer over haar stikstofwet. FOTO SEM VAN DER WAL

Het gebeurt zelden dat de SP zaken doet met een kabinet. Zo’n constructieve opstelling lieten de socialisten voorheen altijd liever over aan de linkse broeders van GroenLinks en de PvdA. Bij de Wet stikstofreductie en natuurverbetering waren de rollen omgedraaid. De SP toonde zich nu wél bereid om de onderhandelingen aan te gaan om zodoende samen met de SGP en 50Plus Schouten aan een comfortabele meerderheid te helpen in de Tweede en Eerste Kamer voor de wet om uit de stikstof-impasse te komen, waarvoor het kabinet 6 miljard euro uittrekt.

Vacatures

Assemblage- / Productiemedewerkers (m/v) (ook vakantiekrachten)

Mark B.V.

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Machinist in opleiding

Arriva

Nieuws

menu