Hier moet je in Friesland zijn op de Dag van de Bouw

De Afsluitdijk.

Tijdens de vijftiende Dag van de Bouw zijn zaterdag in Friesland vier projecten te bekijken. De landelijke aftrap is bij de Afsluitdijk.

Versterking Afsluitdijk

De komende jaren wordt de Afsluitdijk hoger, er komt een nieuwe toplaag en keersluis en een vismigratierivier, om de Waddenzee en het IJsselmeer aan elkaar te verbinden. De Dag van de Bouw zal zaterdag worden geopend door voorzitter Maxime Verhagen en minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat.

Bezoekers kunnen vanaf 09.00 uur de bouwlocaties op de Afsluitdijk bezichtigen. Zomaar de auto parkeren is niet mogelijk. Er zijn busritten waarbij aanmelden verplicht is. Er wordt wel gewaarschuwd voor beperkte ruimte in de bussen en op de bouwplaatsen. Op de aanmeldsite is te zien dat de animo groot is. Er zijn niet veel plekken meer beschikbaar.

Nieuwbouw appartementen Leeuwarden

Aan de Nijlânsdyk in Leeuwarden komen appartementen op het voormalige LTS-terrein. Dat is opgedeeld in drie percelen. SHP Vastbouw realiseert er een nieuw complex met zeventig appartementen: 45 voor de GGZ en 24 huurappartementen. Het complex moet in november worden opgeleverd. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen bezoekers er een kijkje nemen. Het adres is Nijlânsdyk 4.

Bouw gezondheidscentrum Dronryp

Bouwbedrijf De Vries gaat bezoekers tussen 10.00 en 15.00 uur rondleiden over de bouwplaats van het nieuwe gezondheidscentrum in Dronryp, op een voormalig braakliggend terrein aan De Terp.

In het gezondheidscentrum worden de huisartsen, de apotheek, fysiotherapie, het consultatiebureau, thuiszorg, verloskundigen, diëtiste, logopedie en het Gebiedsteam van de gemeente Waadhoeke samengebracht.

Hoogspanningsstation Louwsmeer

Netbeheerder TenneT en aannemer Spie verwelkomen bezoekers bij het hoogspanningsstation Louwsmeer aan de Rustenburgerweg 1b in Tytsjerk. Dit kan tussen 10.00 en 15.00 uur. De organisatie geeft aan dat mensen zoveel mogelijk op de fiets moeten komen.

Bij het station komen nieuwe velden en in de zomer een koppeltransformator. De verbouwing moet eind december klaar zijn.

Eerste editie sinds corona

Op de Dag van de Bouw, een initiatief van brancheorganisatie Bouwend Nederland, stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de innovaties van de bouw- en infrasector. Zo’n 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis. De laatste editie, pre-corona, trok in 2019 ruim 77.000 mensen naar 140 projecten.

Nieuws

menu