Heineken gaat gebukt onder coronacrisis, top levert salaris in

Heineken gaat gebukt onder coronacrisis, top levert salaris in ANP

Heineken kampt overduidelijk met de negatieve gevolgen van de coronacrisis. De brouwer verkocht in het eerste kwartaal van het jaar minder bier in vergelijking met een jaar eerder, zo werd in een handelsupdate gemeld. Vooral in maart vielen de verkopen tegen. Om kosten te besparen worden onder meer geen bonussen uitgekeerd dit jaar. De top van het bedrijf neemt ook genoegen met 20 procent minder loon.

Scheidend topman Jean-François van Boxmeer zei in een toelichting dat met name de resultaten in de maand maart, toen het virus wereldwijd om zich heen greep, sterk werden beïnvloed. Heineken zag de biervolumes in de eerste drie maanden van het jaar op jaarbasis met 2,1 procent dalen tot 51,6 miljoen hectoliter. In de maand maart was sprake van een daling van de volumes met 14 procent. In alle regio's wereldwijd was qua volumes sprake van een dubbelcijferige krimp in maart.

Heineken sloot de meetperiode af met een winst van 94 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 299 miljoen euro.

Heineken nam al de nodige maatregelen om de kosten te drukken. De leiding van het bedrijf ging akkoord met een verlaging van het basissalaris met een vijfde. Het schrappen van de bonussen geldt ook voor circa duizend topmanagers van het bedrijf. Verder wordt dit jaar geen interimdividend betaald. De onderneming benadrukte dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Heineken trok eerder alle eerder gemelde prognoses, zoals een omzetstijging, voor het boekjaar 2020 in. De brouwer denkt dat vooral de wereldwijde economische neergang zijn weerslag zal hebben op de bierverkopen. Heineken verzekerde zich ook van een aanvullende financiering waarmee het concern zich snel kan aanpassen aan de snelle veranderingen in de markten.

Vacatures

Supply Chain Coördinator

Sunoil Biodiesel Holding B.V.

Lid Raad van Toezicht

Cultuurhuis Hoogeveen

Machinist in opleiding

Arriva

Nieuws

menu