Heineken daalt in rode AEX na aankondiging reorganisatie

Heineken daalt in rode AEX na aankondiging reorganisatie

Heineken daalt in rode AEX na aankondiging reorganisatie ANP

Het aandeel Heineken opende woensdag lager op het Damrak na de aankondiging van een grote reorganisatie door de bierbrouwer. Telecomconcern KPN, dat zijn winstverwachting verhoogde, werd eveneens lager gezet. De Europese beurzen begonnen flink in het rood. De vrees voor de economische impact van de tweede coronagolf bleef zorgen voor terughoudendheid. Daarnaast verwerkten beleggers de resultaten van grote bedrijven als PSA en Deutsche Bank.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde enige minuten na opening van de markt 1,2 procent in de min op 539,21 punten. De MidKap daalde 1,8 procent tot 778,94 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 2,4 procent in.

Heineken zakte 2 procent bij de hoofdfondsen. De bierbrouwer gaat als gevolg van de coronacrisis aanzienlijk in de personeelskosten snijden. De uitgaven voor medewerkers op het hoofdkantoor en regionale kantoren moeten met ongeveer 20 procent omlaag, waardoor banen verloren gaan. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten.

KPN daalde 1,4 procent. Het telecomconcern is positiever geworden over de winstgevendheid in heel 2020, dankzij solide prestaties in het derde kwartaal en kostenbesparingen. KPN blijft wel tegenwind voelen door de coronacrisis, met name bij de zakelijke tak omdat bedrijven terughoudender zijn met uitgaven voor telecomdiensten.