Guitige 'lego-autootjes' om de stad mee te veroveren. 'Elektrisch hebbeding voor BN'ers en jongelui' gaat komende jaren in productie

Ze worden ietwat oneerbiedig elektro-dwergen, bonsai-auto’s of microcars genoemd. Toch wordt de elektrische ‘dreumesen’ een grote toekomst voorspeld. Gaan de emissieloze Evetta en XBUS vanuit de autofabriek van VDL Nedcar in Born de Europese binnensteden veroveren? Een kijkje in de keuken van ElectricBrands.

De mini-autootjes van ElectricBrands worden binnenkort in productie genomen. Hier twee Evetta's en op de achtergrond een Xbus S.

De mini-autootjes van ElectricBrands worden binnenkort in productie genomen. Hier twee Evetta's en op de achtergrond een Xbus S. Foto: Roger Dohmen

Kleine elektrische autootjes hebben de toekomst, als het aan ElectricBrands ligt. Hoewel, ‘auto’ is eigenlijk misplaatst, omdat het geen voertuig is zoals we dat kennen. De Evetta en modulaire XBUS zijn qua typering (L7E) te vergelijken met een trike of quad en vallen daardoor onder een minder streng wettelijk regime. Het zijn brommobieltjes die niet brommen, omdat ze elektrisch zijn.