Groter verlies uitbater Kanaaltunnel door brexit en corona

Groter verlies uitbater Kanaaltunnel door brexit en corona ANP

De uitbater van de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is in de eerste helft van dit jaar nog dieper in de rode cijfers beland door de gevolgen van de brexit en de coronapandemie op het vervoer via de tunnel. Het nettoverlies bedroeg 123 miljoen euro tegen een min van 88 miljoen euro een jaar eerder, aldus het Brits-Franse Getlink.

De omzet ging op jaarbasis met 12 procent omlaag naar 326 miljoen euro. In vergelijking met de periode voor corona gingen de inkomsten bij Getlink met bijna 40 procent onderuit. Door de reisbeperkingen in coronatijd namen veel minder passagiers de Eurostar-treinen door de Kanaaltunnel.

Verder leidde de opbouw van voorraden in aanloop naar de brexit tot minder vrachtvervoer tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in het eerste kwartaal. Ook douaneformaliteiten speelden daarbij een rol. In het tweede kwartaal trok het vrachtvervoer wel weer aan, aldus Getlink. Ten opzichte van de eerste helft van 2019 ligt het vrachtvervoer nog 20 procent lager.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie