Google verplicht personeel vaccinatie voor toegang tot kantoor

Google verplicht personeel vaccinatie voor toegang tot kantoor ANP

Google eist van al zijn werknemers dat ze gevaccineerd zijn tegen het coronavirus voordat ze kantoren van het techbedrijf betreden. Tegelijkertijd verschuift het Amerikaanse concern de datum waarop personeel weer geregeld op het werk moet verschijnen.

De vaccinatieverplichting gaat de komende weken al in bij Amerikaanse vestigingen van Google. In de daaropvolgende maanden eist het bedrijf ook elders in de wereld dat personeel is ingeënt tegen het longvirus.

Topman Sundar Pichai schrijft in een blog aan personeel dat het "geweldig was" om de voorbije maanden weer werknemers samen te zien brainstormen. Om die reden wilde het bedrijf dan ook dat werknemers zeker 60 procent van hun werktijd doorbrengen op de plekken waar ze ook voor de uitbraak van corona werkten.

Maar waar die terugkeer naar kantoor aanvankelijk deze zomer was voorzien, mogen Google-werknemers nu tot 18 oktober volledig thuiswerken als ze dat willen. Die verschuiving is ingegeven door de opleving van de zeer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus, schrijft Pichai. Google zal de besmettingscijfers goed in de gaten houden en neemt uiterlijk 30 dagen voor die deadline een definitieve beslissing over de terugkeer naar kantoor.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie