'Goldman en DWS overwegen bod op investeringstak NN'

'Goldman en DWS overwegen bod op investeringstak NN' ANP

De Amerikaanse vermogensbeheerder Goldman Sachs Asset Management en Duitse verzekeraar DWS bereiden zich voor om een bod te doen op de investeringstak van de Nederlandse verzekeraar NN Group, meldt The Financial Times op basis van ingewijden. De twee zouden ongeveer 1,4 miljard euro overhebben voor de overname, aldus een van de bronnen.

Maandag verloopt de deadline voor het uitbrengen van een definitief bod. NN Group, Goldman en DWS wilden nog niet reageren.

NN gaf in april aan een verkoop van de investeringstak NN Investment Partners (NNIP) te overwegen. Daaronder valt 300 miljard euro aan vermogen. Bij NNIP werken ongeveer 950 mensen. Meerdere andere partijen, waaronder de vermogensbeheertak van Zwitserse bank UBS en de Amerikaanse verzekeraar Prudential Financial toonden eerder al interesse in de overname.

NN staat al langer onder druk van de activistische aandeelhouder Elliott Investment Management om meer waarde voor aandeelhouders te creëren. Volgens Elliott, dat sinds begin 2020 een belang heeft van ruim 3 procent in NN Group, kan de beurskoers van NN de komende jaren met wel 80 procent stijgen en doet het topmanagement van het verzekeringsbedrijf veel te weinig om de huidige onderwaardering tegen te gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie