Unlock in Neushoorn brengt twee werelden bij elkaar: creatieve ideeën voor duurzame vragen

Soms kan je door net even anders tegen een probleem aan te kijken op hele goede ideeën komen. Vanuit dat idee bracht evenement Unlock in Neushoorn in Leeuwarden donderdag ondernemers, beleidsmakers en creatievelingen bij elkaar.

Filmmaker Eduard Rekker presenteert met verve zijn ideeën aan Froukje Mijnen en Thom Lageveen van Arriva.

Filmmaker Eduard Rekker presenteert met verve zijn ideeën aan Froukje Mijnen en Thom Lageveen van Arriva. Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

Voor het evenement hadden zeven partijen een duurzaam vraagstuk meegenomen. Voor de meeste van hen, zoals Vereniging Circulair Friesland en Wrk.frl, ging het vooral om meer naamsbekendheid. Want als je impact wilt maken met je ideeën, dan moeten mensen je wel kennen. Anderen hadden een iets concretere casus. Zo wil vervoerder Arriva zijn personeel inzetten als duurzame ambassadeurs. Maar hoe laat je ze daar nou warm voor lopen? En kledingwinkel Klup de Dag, met vestigingen in Leeuwarden en Groningen, wilde vooral weten of ze hun duurzame items ook echt zo in de markt moesten zetten. Of toch maar niet? En hoe ze dat dan zouden kunnen doen.

Netwerken niet brainstormen