Gesprekken over doorstart van touringcarbedrijf Dalstra verlopen moeizaam

Dalstra Reizen uit Surhuisterveen ging op 22 september failliet. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

De onderhandelingen over een doorstart van het failliete touringcarbedrijf Dalstra in Surhuisterveen zijn inmiddels de zesde week ingegaan.

,,Geen nieuws. Nog in onderhandeling met de familie Dalstra en andere gegadigden”, laat curator Marco Kalmijn per mail weten. Dalstra werd op 22 september op eigen verzoek failliet verklaard. Door de coranacrisis, de oplopende verliezen en de onzekere vooruitzichten was een voortzetting van het touringcarbedrijf onhaalbaar.

Afgeslankte vorm

De familie gaf direct na het bankroet aan een doorstart in afgeslankte vorm te ambiëren. Kalmijn eiste toen op korte termijn een concreet bod. Anders zou hij in overleg gaan met de andere gegadigden die zich gemeld hadden.

Kalmijn liet wel doorschemeren dat een doorstart met de familie Dalstra de voorkeur heeft, omdat zij nog de beschikking heeft over het bedrijfspand en de touringcarbussen.

De lange duur heeft nog niet geleid tot onrust bij de werknemers, verklaart CNV-bestuurder Loes Drechsler. ,,Men weet dat het een complex proces is. Mijn indruk is ook dat het niet al te lang meer zal duren.”

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu