Galapagos onderuit in AEX na tegenvaller in VS

Galapagos onderuit in AEX na tegenvaller in VS ANP

Het aandeel Galapagos ging woensdag hard onderuit op het Damrak, na tegenvallend nieuws over een geneesmiddel van het biotechnologiebedrijf in de Verenigde Staten. De Europese beurzen openden met kleine winsten. Het optimisme over een mogelijke brexitdeal en de hoop op een spoedig akkoord over extra coronasteun in de Verenigde Staten gaven beleggers moed.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na opening van de markt 0,8 procent in de plus op 622,07 punten. De MidKap klom 2 procent tot 918,48 punten dankzij een koerssprong van Altice. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,9 procent.

Galapagos kelderde dik 14 procent in de AEX, na een vertraagde opening. Het biotechnologiebedrijf en partner Gilead Sciences krijgen in de Verenigde Staten voorlopig geen goedkeuring voor het middel filgotinib. De twee bedrijven hebben daardoor hun afspraken over het middel herzien. Galapagos wordt nu in Europa volledig verantwoordelijk voor filgotinib bij reumatoïde artritis en alle toekomstige indicaties. Gilead zal 160 miljoen euro betalen aan Galapagos om de commerciële activiteiten in Europa te versnellen.

In de MidKap steeg Altice Europe 23 procent tot 5,33 euro. Oprichter Patrick Drahi heeft zijn bod op het kabel- en telecomconcern verhoogd. Het investeringsvehikel Next Private van Drahi biedt nu 5,35 euro per aandeel, waar dat eerder nog 4,11 euro per aandeel was. Een flink aantal opstandige aandeelhouders hebben zich achter het verhoogde bod geschaard, waarmee aangespannen zaken bij de Ondernemingskamer van de baan zijn.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu