Fryslân boppe bij BAU München: acht bedrijven waren deze week samen op jacht naar klanten

In je eentje met de borst vooruit? Nee, dat is niet het credo van de Friese mkb’ers. Acht bedrijven trokken deze week samen op bij de Duitse beurs BAU. Een reportage vanuit München.

De bouwrobot van Fischerbau trekt veel bekijks op de beurs.

De bouwrobot van Fischerbau trekt veel bekijks op de beurs. Foto: Sebastian Resch

Bij BAU München moet je zijn. Dat denken honderdduizenden bezoekers deze week, maar ook de vele taxichauffeurs die de Zuid-Duitse stad rijk is. Het zijn er zelfs zoveel dat aanrijdende auto’s worden weggestuurd door verkeersregelaars. Vele tientallen klassieke crèmekleurige taxi’s staan in lange rijen opgesteld bij de westelijke ingang van beursgebouw Messe München, hopend op klandizie.

Dat geldt ook voor de 2250 bedrijven uit ongeveer vijftig landen die van maandag tot en met zaterdag in de 19 hallen hun producten - architectuur, systemen en bouwmaterialen - aan de man proberen te brengen. Om de grootte aan te geven: de beursvloer heeft een oppervlakte van 200.000 vierkante meter, gelijk aan ongeveer 40 voetbalvelden. Iedere hal heeft een eigen thema: zo is er een hal voor dakconstructies, een voor vloeren, aluminium, hout, glas en ga zo maar door.

Acht Friese bedrijven zijn aanwezig op een speciaal voor BAU ontwikkeld circulair paviljoen. Het gaat om initiatiefnemers Anker Stuy Coatings uit Terwispel en Van Vuuren (Grou), Nedcam (Heerenveen), Probo (Dokkum), Royal Vriesco en IdFrm (Leeuwarden), Trivec (Sumar) en Twa Architecten uit Burdaard.

Souvenirjagers