FrieslandCampina schrapt Van Keimpema terecht als lid

FOTO JACOB VAN ESSEN

FrieslandCampina heeft twee jaar geleden terecht het lidmaatschap opgezegd van de melkveehouderij-maatschap van Sieta van Keimpema en haar man in Nes (H).

Dat oordeelt de rechtbank Midden-Nederland, zo meldt vakblad Boerderij. Van Keimpema is voorzitster van de Nederlandse Dutch Dairymen Board (DDB) en de Europese European Milk Board (EMB) en bestuurslid van Farmers Defence Force (FDF). Ze is al vele jaren de drijvende kracht achter boerenacties in Friesland, Nederland en in Brussel.

Het zuivelconcern beëindigde het lidmaatschap in het voorjaar van 2019 vanwege een lange reeks van problemen. Daarbij ging het om melkkwaliteit, hygiëne, kalversterfte (soms oplopend tot 71 procent) en bouwkundige gebreken in stal en melklokaal. Dat resulteerde in drie opschortingen van het ophalen van de melk in een periode van acht maanden.

De maatschap Van Keimpema stapte naar de rechter. Ze vindt dat het besluit op een onjuiste wijze is genomen, onredelijk is en in strijd is met de statuten. Volgens haar probeert FrieslandCampina haar monddood te maken vanwege haar activistische opstelling. De rechtbank deelt die mening niet. De maatschap gaan in hoger beroep.

Van Keimpema was niet bereikbaar voor commentaar.

Vacatures

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Nieuws

menu