Friesland Lease wint verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2020

Friesland Lease won in 2020. FOTO NIELS DE VRIES

Friesland Lease uit Drachten (83 medewerkers) heeft dinsdagmiddag in Sneek de finale gewonnen van de verkiezing tot Friese Onderneming van het Jaar 2020. Directeur Jan Baljeu nam de prijs, een tulpenvaas, geëmotioneerd in ontvangst uit handen van commissaris van de koning Arno Brok.

De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop het leasebedrijf (auto’s, fietsen, driewielers, etc. voor zowel de zakelijke als particuliere markt) constant nadenkt over de toekomst. ,,Dat is echt onderdeel van jullie DNA.’’ Grote waardering was er ook over de inzet op duurzaam vervoer (elektrisch, maar ook op waterstof) en de vergaande klantgerichtheid.

De andere finale-kandidaten waren metaalbedrijf Oreel uit Hallum en stalinrichter Spinder in Drachten.

Normaal wordt het verkiezingsevenement door honderden werknemers en familieleden bezocht. Dit jaar was het een online evenement met vijf coronavrije live-verbindingen waarop de achterbannen zich roerden.

De verkiezing wordt sinds 1989 gehouden, met uitzondering van in 1997 en 2007. Eerste winnaar was Koga, nu een merk van fietsenbedrijf Accell Group in Heerenveen.

De laatste drie winnaars waren Probo in Dokkum (2017), Paques in Balk (2018) en Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen .

De jury bestond dit jaar uit uit Jennifer Westers van Westcord Hotels, ondernemer en oud-winnaar René de Heij van Probo in Dokkum, ondernemer en winnaar van vorig jaar Nic Bakker van Bakker Transport & Warehousing in Heerenveen. Voorzitter was gedeputeerde Sander de Rouwe.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu