Friese kledingketen Jensen maakt doorstart met tien winkels; doek valt voor zaken in Damwâld en Stiens

De winkel van Jensen in de Midstraat in Joure Foto: Simon Bleeker

De Friese kledingketen Jensen maakt een doorstart met tien van de twaalf winkels.

De nieuwe eigenaren zijn twee investeerders die anoniem willen blijven, meldt curator Jaap van der Meulen. Ze gaan door met de Jensen-formule in Bolsward, Burgum, Dokkum, Drachten, Franeker, Heerenveen, Joure, Leeuwarden, Lemmer (hoofdvestiging) en Surhuisterveen. Daarmee valt het doek voor de winkels in Damwâld en Stiens. ,,Die zijn in de ogen van de nieuwe eigenaren te klein”, zegt Van der Meulen. De curator is blij dat 30 van de 37 medewerkers hun baan behouden. ,,Ik heb sterk ingezet op behoud van de werkgelegenheid.”

De nieuwe eigenaren willen met de Friese kledingketen hun vleugels uitslaan naar Holland. ,,Het plan is om daar vestigingen te openen om een beter fundament onder het bedrijf te krijgen”, meldt Van der Meulen.

Eigenaar Jen Eggengoor vroeg op 28 juli het faillissement aan voor zijn kledingwinkels. Hij weet de financiële problemen aan de coranacrisis, waardoor hij met een groot deel van de voorjaarscollectie bleef zitten. Volgens curator Van der Meulen leed de kledingketen ook in 2018 en 2019 al verliezen. Op 4 augustus gingen de winkels weer open en volgde een zeer succesvolle faillissementsuitverkoop.

De webshop van Jensen viel buiten het faillissement. Of dat geen problemen geeft nu de nieuwe eigenaren de fysieke winkels voortzetten onder dezelfde naam? Van der Meulen: ,,Ik zou het niet weten. Dat is niet mijn zorg.”

Vacatures

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Nieuws

menu