Frans bedrijf Cafeyn koopt Blendle

Frans bedrijf Cafeyn koopt Blendle ANP

Blendle, het bedrijf dat artikelen uit kranten en tijdschriften aanbiedt, wordt verkocht. Koper is het Franse Cafeyn, een vergelijkbaar platform waarop 2500 titels te lezen zijn. Dat zegt mede-oprichter Alexander Klöpping van Blendle in een interview met de Volkskrant.

"Blendle is mijn baby. Je baby in handen van iemand anders geven, is niet makkelijk. Maar ik heb het belang van het bedrijf altijd belangrijker gevonden dan mijn gevoel voor romantiek", aldus Klöpping in de krant. "Ik denk dat we samen met Cafeyn onze droom - marktleider in Europa worden - veel sneller kunnen waarmaken."

Volgens Klöpping gaat er niet zoveel veranderen. "We voegen de catalogus van Cafeyn toe aan Blendle. We gaan functionaliteiten uitwisselen. Zij zijn beter met offline lezen - in het vliegtuig kun je Blendle nu niet gebruiken. Wij zijn beter met algoritmes, waardoor we de gebruiker artikelen op maat kunnen aanbieden, en we hebben een dienst als Audio." Op die laatste dienst worden artikelen voorgelezen.

Blendle begon met zijn dienst in 2014. Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. "De kopende partij wil dat niet."

Vacatures

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu