'Frankrijk staat achter aandelenuitgifte Air France-KLM'

'Frankrijk staat achter aandelenuitgifte Air France-KLM' ANP

Frankrijk steunt Air France-KLM als dat luchtvaartconcern geld op wil halen door extra aandelen uit te geven. Ook een obligatielening, die later in aandelen kan worden omgezet, is geen probleem. Dat zegt Martin Vial, het hoofd van het Franse staatsorgaan dat investeringen in bedrijven beheert.

Welke middelen Air France-KLM in zal zetten en wanneer, zal de Franse overheid met het concern bespreken. Ook zal tijdens die gesprekken worden gekeken hoeveel aandelen de onderneming uit kan geven.

Frankrijk is met een belang van bijna 14,3 procent de grootste aandeelhouder van Air France-KLM. Nederland volgt met 14 procent van de aandelen. Als Air France-KLM nieuwe aandelen of een converteerbare obligatielening uitgeeft, zou dat kunnen beteken dat de belangen van de twee landen kleiner worden.

Luchtvaartmaatschappijen zitten wereldwijd in grote problemen door de coronacrisis. Er wordt veel minder gevlogen terwijl veel vaste kosten doorlopen. Air France kreeg inmiddels staatssteun vanuit Frankrijk en de Nederlandse overheid schoot KLM te hulp.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu