Klotst geld tegen de plinten bij bedrijven in Friesland? MKB-voorzitter Milan Grijmans: 'Dat is pertinent onjuist, wie zijn dat dan?'

Vakbonden stellen dat het geld tegen de plinten klotst en dat er forse loonsverhogingen moeten komen, maar daarmee gaan zij voorbij aan de realiteit.

Milan Grijmans. Foto: LC

Milan Grijmans. Foto: LC

Dat stelt MKB Friesland-voorzitter Milan Grijmans. De roep van FNV om de lonen met inflatie te laten meestijgen weerklonk woensdag ook weer, toen werkgeversorganisaties met hun visie op de arbeidsmarkt kwamen. Zij stellen dat ondernemers niet zomaar de lonen omhoog kunnen gooien. Dit zou de inflatie alleen maar verder opdrijven en vanwege gestegen energieprijzen en grondstofkosten ook helemaal niet kunnen.

Piet Fortuin, de Drachtster voorzitter van vakbond CNV, sprak van krokodillentranen en halve onwaarheden bij de werkgevers. Hij zegt dat er genoeg geld zit bij ondernemers om hun personeel structureel tegemoet te komen. De veronderstelling was daarbij dat bedrijven deze extra loonkosten makkelijk kunnen doorberekenen in de afzetprijzen.

Vacatures

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu