Fastned en Tesla openen grootste snellaadstation van Duitsland

Fastned en Tesla openen grootste snellaadstation van Duitsland ANP

Het Nederlandse snellaadbedrijf Fastned opent donderdag samen met maker van elektrische auto's Tesla het grootste snellaadstation van Duitsland. Volgens een woordvoerster van Fastned gaat het om een unieke samenwerking.

De twee partijen waren allebei gevraagd door terreinuitbater Seed & Greet om snelladers neer te zetten op het Ladepark Kreuz Hilden. "Zo is het ontstaan", legt de zegsvrouw uit. Deze krachtenbundeling hoeft volgens haar niet te betekenen dat Fastned en Tesla vaker als partners zullen optreden.

Ladepark Kreuz Hilden ligt in de buurt van Düsseldorf, vlak bij de kruising tussen de snelwegen A3 en A46. Fastned leverde acht snellaadpunten, Tesla zette er twintig eigen 'superchargers' neer. De laders van de Amerikanen kunnen alleen door Tesla-rijders gebruikt worden. Op het terrein is ook een horecagelegenheid.

Het beursgenoteerde Fastned werkt al langer aan een Europees netwerk van duizend snellaadstations. Tot nu toe heeft het bedrijf er circa 125 in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu