Faillissement treft Hotel-restaurant Galamadammen bij Koudum

Hotel Galamadammen

Hotel Galamadammen bij Koudum heeft de coronacrisis niet overleefd. Eigenaar Egbert Steenbergen vroeg zelf het faillissement aan.

Dit besluit treft 25 werknemers. Zij hebben tot en met april betaald gekregen. Het horecabedrijf kwam half maart stil te liggen vanwege de pandemie. De onderneming boekte echter al enkele jaren rode cijfers.

,,Er is dus wel wat meer aan de hand’’, constateert Rimar Goudberg, collega van curator Robert Verdonk. ,,2020 moest voor het eerst weer een jaar met zwarte cijfers worden’’, zo begreep Goudberg van de eigenaar. ,,Corona is dus de spreekwoordelijke druppel geworden.’’

De schuldenlast bedraagt 1,5 miljoen euro. ,,De marges in de horeca zijn natuurlijk niet echt heel dik’’, weet Goudberg . ,,Het was niet langer realistisch om te verwachten dat dit jaar winstgevend zou zijn.’’ Steenbergen besloot daarom zelf het faillissement aan te vragen van de exploitatiemaatschappij Horeca Merenzicht bv.

Het vastgoed valt buiten dit bankroet. Steenbergen nam in het seizoen 2013-2014 de exploitatie over van het hotel met 46 kamers, het restaurant en twee jachthavens met in totaal 195 ligplaatsen. Afgelopen jaar is nog geïnvesteerd in de zalen van het hotelcomplex. ,,Voortzetting van het hotel is op dit moment niet aan de orde’’, zegt Goudberg.

Nieuws

Meest gelezen