Facebook en Apple verliezen bij opening Wall Street

Facebook en Apple verliezen bij opening Wall Street ANP

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met verliezen aan de handel begonnen. Grote techreuzen als Facebook, Apple en Amazon wisten met hun kwartaalberichten niet te overtuigen, waardoor miljarden aan beurswaarde in rook opgingen. Tegelijkertijd drukten zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten en Europa op het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 26.563 punten. De brede S&P 500 zakte 0,5 procent tot 3293 punten terwijl technologiegraadmeter Nasdaq 1 procent verloor tot 11.067 punten.

Facebook ging in de eerste handelsminuten bijna 3 procent omlaag. Het socialemediabedrijf heeft in het derde kwartaal ruim een vijfde meer inkomsten uit advertenties gehaald, ondanks de boycot die veel grote bedrijven deze zomer tegen Facebook afkondigden. Over de nabije toekomst was het techconcern, dat ook Instagram en WhatsApp bezit, evenwel pessimistischer. De dreiging van strengere regelgeving voor socialemediabedrijven zorgt voor onzekerheid.

Apple

Ook Apple (min 4 procent) kreeg de handen van beleggers niet op elkaar. De techreus Apple heeft de afgelopen periode wel meer Mac-computers verkocht dan ooit. De omzet van de iPhone-tak viel echter tegen. Dat komt omdat klanten wat langer moesten wachten op de komst van de vertraagde iPhone 12.

Amazon wist zijn hoge groeitempo in het derde kwartaal vol te houden. Dat lijkt positief, maar beleggers maken zich zorgen over de vooruitzichten van de webwinkelreus voor de feestdagenperiode. Die waren minder optimistisch dan alom werd verwacht en het aandeel zakte een kleine 3 procent. Beleggers beloonden Google-moeder Alphabet wel, met een koerssprong van bijna 7 procent. Het concern heeft de afgelopen periode geprofiteerd van toegenomen reclame-inkomsten op de zoekmachine en YouTube.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu