FNV pleit voor loonsverhoging bij succesvol PostNL

FNV pleit voor loonsverhoging bij succesvol PostNL ANP

Post- en pakketbezorger PostNL moet de hogere winst die het bedrijf dit jaar verwacht te halen stoppen in een structurele loonsverhoging voor personeel. Dat zou dan weer onderdeel moeten zijn van een verbetering van arbeidsvoorwaarden met minder flex en regelingen over het eerder kunnen stoppen met werken, aldus vakbond FNV.

PostNL verhoogde eerder deze week zijn verwachtingen voor dit jaar. Het bedrijf beloofde onder meer een bonus van 250 euro uit te keren aan het personeel. Verder gaat PostNL zijn aandeelhouders belonen.

Ligt het aan FNV, dan krijgt het personeel van PostNL er structureel 5 procent bij. Gelet op de resultaten zou daar ruimte voor moeten zijn. Lopende gesprekken over een nieuwe cao leveren volgens de vakbond echter nog weinig op.

PostNL waarschuwde al wel dat met het oog op de belangrijke feestdagenperiode er meer onzekerheden lijken te komen vanwege de tweede coronagolf. Een en ander is volgens PostNL afhankelijk van eventuele nieuwe coronamaatregelen, een potentieel hoger ziekteverzuim en daarnaast macro-economische ontwikkelingen en het consumentenvertrouwen. Dit kan de bestedingen tijdens de feestdagen, maar ook in 2021, beïnvloeden.

Vacatures

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Nieuws

menu