Evert Jan van Nijen nieuwe directeur Circulair Friesland

Evert Jan van Nijen. FOTO CIRCULAIR FRIESLAND

De Vereniging Circulair Fryslân wil ondernemender worden. Evert Jan van Nijen, afkomstig uit het bedrijfsleven, gaat als nieuwe directeur leiding geven aan de verandering van koers.

Hij volgt Houkje Rijpstra en Ingrid Zeegers op. Zij waren vanaf de oprichting in 2016 betrokken en zetten vooral in op inspireren. Onder hun bewind groeide het aantal leden tot meer dan honderd.

In een persbericht stelt de vereniging dat, wil provincie haar grote ambities op het gebied van circulaire economie waarmaken, het bedrijfsleven hard nodig is. ,,Om daar steviger op in te zetten, is voor de volgende fase van de organisatie een meer ondernemende en projectmatige aanpak nodig, die een daarbij passende aansturing vraagt.’’

Evert Jan van Nijen uit Leeuwarden was jarenlang commercieel directeur van ingenieursadviesbureau Sweco (voorheen Grontmij). Economie-gedeputeerde Sander de Rouwe ziet in Van Nijnen ,,een goede directeur om onze circulaire ambities verder te helpen uitvoeren. In 2025 wil Fryslân in de top 3 van circulaire regio’s van Europa staan.”

,,Ik sta fris aan de startlijn”, zegt Van Nijen, die in de jaren tachtig veehouderij studeerde aan de universiteit van Wageningen en voor zijn overstap naar Grontmij een innovatiebureau voor de landbouw bestierde. ,,Het doel van de vereniging, het versnellen op het gebied van de circulaire economie, spreekt me enorm aan. Juist ook omdat het hier in een regionale samenwerking gebeurt. Dat is de beste manier.”

Het komende halfjaar gebruikt hij om alle leden van Circulair Friesland goed te leren kennen. ,,Bovendien wil ik kansrijke activiteiten die nu lopen, graag doorzetten. Er is de afgelopen jaren al veel bereikt. Tegelijkertijd wil ik ook nieuwe plannen maken voor de komende drie tot vijf jaar en projecten in de steigers zetten. De maatschappelijke opgave moet je in de praktijk brengen en uitvoeren. Voor een circulaire economie is het bovendien nodig dat regelgeving en financiering worden aangepast. Hoe meer projecten er lukken, hoe makkelijker het wordt op dat vlak stappen te zetten.”

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Receptioniste/Administratief Medewerker

Van Dijk De Jongh Notarissen

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu