Euronext neemt Borsa Italiana over voor 4,3 miljard euro

Euronext neemt Borsa Italiana over voor 4,3 miljard euro ANP

Beursuitbater Euronext neemt de Italiaanse Borsa Italiana over van branchegenoot London Stock Exchange (LSE). De exploitant van de beurzen in onder meer Amsterdam, Parijs en Oslo telt 4,3 miljard euro neer voor de beursuitbater in Milaan.

Euronext trekt bij de overname samen op met de Cassa Depositi e Prestiti (CDP), die namens de Italiaanse staat investeert in bedrijven die van nationaal belang zijn. In het geval van Borsa Italiana wil de Italiaanse regering vooral enige zeggenschap hebben over het platform waarmee staatsobligaties worden verhandeld.

Naast de Italiaanse staat werkte ook de bank Intesa Sanpaolo met Euronext aan de deal.

Omzet

Borsa Italiana was vorig jaar goed voor een omzet van 464 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 264 miljoen euro. De overname wordt bekostigd via bestaande beschikbare middelen, nieuwe schulden en via nieuw eigen vermogen door een onderhandse plaatsing van aandelen bij CDP en Intesa Sanpaolo.

Euronext verwacht dat de overname onmiddellijk zal bijdragen aan de resultaten. Het bedrijf verwacht ook flinke kostenvoordelen door het samengaan. Op 20 november hebben aandeelhouders van Euronext het laatste woord over de deal.

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu