Eerste Leeuwarder Carvers zijn de weg op: 'De markt vraagt om dit product'

De Carver.

De eerste drie Carvers, een elektrische, overkapte driewieler met kanteltechnologie, werden vrijdag in Leeuwarden afgeleverd.

,,De steden slibben dicht. De markt vraagt om dit product”, verzekert directeur-eigenaar Anton Rosier van Carver. ,,Elektrische auto’s zijn duur en heel zwaar. De Carver is slim, licht en duurzaam.”

Vrijdag werden in Leeuwarden de eerste drie voertuigen geleverd aan particuliere klanten. Rosier verwacht het komende jaar duizend Carvers in Nederland te verkopen. Daarna moet Europa volgen.

De Carver is een elektrische, overkapte scooter met een stuur en veiligheidsgordel . Hij is vooral geschikt voor korte ritten in de stad. Bijzonder is dat het smalle voertuig beschikt over een gepatenteerde kanteltechnologie, waardoor het in de bochten extra wendbaar is.

Actieradius van 80 kilometer

De producent richt zich op zowel particulieren als bedrijven. De Carver kan volgens Rosier een alternatief zijn voor elektrische leaseauto’s en elektrische fietsen. Opgeladen heeft de driewieler, die 330 kilo weegt, een actieradius van 80 kilometer. Opladen duurt 4,5 uur. De Carver (maximum snelheid 45 km/u) kost 9000 euro.

De voertuigen worden in elkaar gezet in het oude Post NL-gebouw in Leeuwarden, waar de onderneming zich eind vorig jaar vestigde. De assemblagefabriek vergde een investering van 4 miljoen euro. Het merendeel werd gefinancierd door de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM) en de Friese Ontwikkelings Maatschappij (FOM).

Nieuws

Meest gelezen