'Druk van ECB op grote banken om brexitplannen'

'Druk van ECB op grote banken om brexitplannen' ANP

De Europese Centrale Bank (ECB) oefent meer druk uit op grote internationale banken om met plannen te komen om er zeker van te zijn dat hun activiteiten in de Europese Unie winstgevend en operationeel zelfstandig kunnen opereren na de overgangsperiode van de brexit. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De overgangsperiode na het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU loopt eind dit jaar af en de onderhandelingen over een nieuw handelsakkoord verlopen moeizaam. Volgens de ECB maken banken wel vooruitgang met hun plannen voor na de brexit, maar moeten sommige banken nog meer doen, bijvoorbeeld rond verplaatsing van bezittingen en personeel vanuit Londen naar activiteiten in de eurozone.

Banken als bijvoorbeeld JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Morgan Stanley hebben hun activiteiten in de eurozone uitgebreid in verband met de brexit en vallen nu onder direct toezicht van de ECB. De centrale bank wil er zeker van zijn dat de operaties op het Europese vasteland sterk genoeg zijn om zonder steun vanuit Londen te kunnen draaien. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om IT-ondersteuning.

Vacatures

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Data analisten

Mediahuis Noord

Directeur

Effectus-HR namens Stichting Centrum voor Film in Friesland

Nieuws

menu