Dringen bij opening Kampeerhal Roden

Het was zaterdag dringen bij de opening van de kampeerhal. FOTO JAN ANNINGA

Kampeerhal Roden, voorheen Vrijbuiter, opende zaterdag zijn deuren. Het was dringen bij de ingang.

Het is nog geen tien uur, maar de meute van zo’n honderd mensen voor de ingang is niet meer te houden. Dan maar vast de deuren openen. Het is even dringen geblazen, maar na vijf minuten zijn alle nieuwsgierige klanten binnen. Op naar de koopjes.

Alle tachtig personeelsleden verwelkomen hen met applaus. Sommigen vallen elkaar in de armen, blij dat de kampeerwinkel acht maanden na het faillissement van voorganger Vrijbuiter weer open is.

Emotioneel

,,Het is best een beetje emotioneel. Het was hard werken maar we zijn klaar”, zegt Harmjan Poel, een van de vier mannen die de zaak nieuw leven inbliezen. Hij wordt voortdurend gefeliciteerd, succes gewenst en gezoend.

De Kampeerhal Roden trekt de eerste uren honderden mensen. De grote parkeerplaats voor de zaak stond voor het eerst sinds maanden weer vol.

Willem en Etty Offringa uit Ten Boer lopen ook door de winkel. ,,We komen hier al sinds de Vrijbuiter begon. Het is toch prachtig dat de zaak weer open is. Zoveel is er niet eens veranderd”, zegt Willem.

Hengelsportafdeling

Maar is er wel degelijk iets veranderd. De Vrijbuiter heeft een hengelsportafdeling in de kelder, het restaurant zit op de begane grond en de tenten van De Waard zijn verdwenen . ,,Misschien dat De Waard nog terugkomt. De tijd zal het leren”, zegt Poel.

De Offringa’s zijn echte kampeerders. ,,We zijn begonnen met een tent, toen namen een vouwwagen en nu hebben we caravan”, vertelt Etty. Ze hebben geen winkelwagen of mandje bij zich. ,,We komen hier gewoon even kijken.”

De Kampeerhal Roden is een van de grootste outdoorwinkels in ons land. Er werken dertig vaste krachten en in de weekeinden zijn er tachtig mensen in de zaak.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie