Douwe Egberts-moeder opent voor het eerst de boeken

Douwe Egberts-moeder opent voor het eerst de boeken ANP

Koffie- en theebedrijf JDE Peet's opent dinsdag voor het eerst de boeken sinds de beursgang eind mei. Het bedrijf zal vermoedelijk niet heel veel last hebben ondervonden van de coronacrisis. Het moederbedrijf van koffiemerk Douwe Egberts gaf eerder al aan wel een verschuiving te verwachten van de omzet binnen het bedrijf doordat er minder aan bedrijven en aan de horeca wordt geleverd, maar meer aan supermarkten waar thuiswerkers nu hun koffie kopen.

JDE Peet's ontstond begin dit jaar toen de Duitse investeerder JAB het Europese koffiebedrijf JDE, bekend van merken als DE, maar ook Pickwick-thee en koffie van het Duitse Jacobs, Senseo en L'Or, samenvoegde met de Amerikaanse branchegenoot Peet's. Dat bedrijf heeft ook eigen cafés en koffiewinkeltjes. De nieuwe combinatie is een van de grootste koffieverkopers ter wereld.

Beleggers in Amsterdam kijken ook naar de resultaten van speciaalchemiebedrijf DSM. Daar verwachten ze lagere resultaten omdat de materialentak van dat bedrijf veel zaken doet met de zwaar door de coronacrisis getroffen auto-industrie.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu