Dierenrechtenorganisatie wil dat FrieslandCampina stopt met schoolmelk

Animal Rights bindt strijd aan met 'te commerciële' schoolmelk ANP

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights wil dat FrieslandCampina stopt met het zogenoemde ‘Schoolmelkprogramma’, waar het bedrijf deze maand mee is begonnen.

Tweehonderd scholen ontvangen 2 of 3 dagen per week zuivel voor de hele school. „Schaamteloze propaganda”, noemt Willem Vermaat van Animal Rights het. „Commerciële inmenging in het onderwijs zouden we nooit moeten toestaan. Coca-Cola mag ook geen Schoolcola uitdelen, maar de overheid kan Schoolmelk in stand houden door de wijdverbreide fabel dat melk nodig is voor een goede gezondheid.”

De organisatie hekelt dat Schoolmelk kinderen het idee meegeeft dat zuivel een normaal product voor iedereen is, maar „koemelk is voor een kalfje”, stelt Vermaat. Volgens Animal Rights is melk niet nodig voor een goede gezondheid en doen scholen er beter aan om groente en fruit te propageren, omdat „wat vaststaat is dat een plantaardig eetpatroon met veel groenten en fruit gezond is.”

De dierenrechtenorganisatie heeft een voorbeeldbrief opgesteld waarmee ouders protest kunnen aantekenen.

FrieslandCampina laat weten dat „de hele sector” op allerlei fronten actief is om dierenwelzijn te verbeteren. Melk is een kwalitatief goed product en levert een bijdrage aan een evenwichtig dieet, stelt een woordvoerder. Scholen zijn bovendien vrij om te kiezen of ze meedoen aan het (door de overheid gesubsidieerde) schoolmelkprogramma.

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Receptioniste/Administratief Medewerker

Van Dijk De Jongh Notarissen

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu