De opmars van de elektrische Carver Cargo

In het Leeuwarder straatbeeld verschijnt binnenkort een nieuw bestelwagentje. Het is de elektrische Carver Cargo. Afnemers zijn vooral horecaondernemers. Maar de markt is groter. Carver opent volgende week zijn eerste verkoopkantoor in het buitenland.

Fabrikant Anton Rosier in de elektrische, overdekte Carver. De driewieler heeft een gepatenteerde kanteltechniek, waardoor hij wel door de bochten lijkt te zweven.

Fabrikant Anton Rosier in de elektrische, overdekte Carver. De driewieler heeft een gepatenteerde kanteltechniek, waardoor hij wel door de bochten lijkt te zweven. FOTO NIELS WESTRA

‘Maar vallen die pizzadozen dan niet om?’ Anton Rosier van Carver krijgt die vraag heel vaak over de Cargo-versie van de elektrische, overdekte driewieler. Op zijn smartphone laat hij dan direct een grappig filmpje zien: een volle emmer water achterin de laadruimte van de Cargo. En een in een bestelbus. Door de gepatenteerde kanteltechniek zweeft het elektrische voertuig door de bochten. ,,Maar die emmer blijft rechtop staan, zie je wel?’’ grijnst Rosier. ,,Net zoals je kopje koffie in een vliegtuig recht blijft staan als het toestel draait.’’ De emmer in de bus is dan al omgerold.

Vacatures

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Accountmanager Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu