De financiële administratie van FrieslandCampina gaat naar Boedapest, dus verliezen in Wolvega mensen hun baan: 'Dit voelt als het verlies van een dierbare'

FrieslandCampina gaat dit en volgend jaar duizend banen schrappen. De eerste ingrepen treffen Friesland hard. Zo maakte het zuivelconcern op 10 november de opheffing bekend van de financiële afdeling in Wolvega. Een werknemer doet zijn verhaal. Deze week volgde het nieuws dat begin 2022 het doek valt voor de uit 1892 daterende zuivelfabriek in Dronryp. Of kan het ‘wonder’ van 2010 zich herhalen?

De afdeling Financial Shared Service Center van FrieslandCampina met 151 medewerkers in Wolvega.

De afdeling Financial Shared Service Center van FrieslandCampina met 151 medewerkers in Wolvega. FOTO RENS HOOYENGA

Hij zal die maandagochtend 10 november niet snel vergeten. Bovenin de mailbox van Mick Jansen (een fictieve naam om wille van de privacy, naam is bekend bij de redactie) verscheen een bericht. De directie zou om half tien met een videoboodschap komen. Exact op dat tijdstip verschenen topman Hein Schumacher en financieel directeur Jaska de Bakker in beeld. Hun boodschap: dit en volgend jaar zullen circa 1000 van de bijna 11.000 werknemers van FrieslandCampina in Nederland, Duitsland en België hun baan verliezen.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu