Zo vertrok de drone van Antea Group vanochtend vanuit Oranjewoud richting Kopenhagen | video

Video: Jan Ligthart

De drone van Antea Group is woensdagochtend om 8.07 uur vanuit Oranjewoud vertrokken voor een dagenlange reis van 611 kilometer naar de Deense hoofdstad Kopenhagen.

De drone vliegt met snelheden van rond de 70 kilometer per uur door Nederland en landt om de twintig kilometer. Op de grond rijden zes waarnemers achter de drone aan om alles in de gaten te houden. Zij hebben de auto volgeladen met batterijen, want de drone heeft geen oneindige range.

Projectmanager Roel Brandt van Antea Group zegt dat de drone in principe rond de veertig kilometer kan afleggen zonder op te laden, maar dan in ideale weersomstandigheden. Bij een eerdere test bleek dat dertig kilometer ook kon, maar de ingenieurs besloten voor de zekerheid om terug te schroeven.

Museum in Kopenhagen

De drone van 3,5 kilogram draagt een kleine fles, beschilderd door kunstenaar Bonny Dijkstra, bij zich. Deze zal bij aankomst in Kopenhagen worden uitgestald in het ARKEN Museum voor Moderne Kunst.

Als alles volgens planning verloopt, komt de drone zaterdagmiddag aan in Kopenhagen. Een strakke deadline ligt er echter niet, want onderweg kan het weer tegenzitten - de drone kan niet goed tegen regen maar harde wind is oké - en dan kan het zijn dat de vlucht wat langer duurt. Mocht er iets misgaan, dan is er een reservedrone paraat. ,,Maar daar hopen we natuurlijk niet op’’, aldus Brandt.

Waarom doet Antea Group dit eigenlijk? Wat is het doel van de vlucht? Je leest het later vandaag op LC.nl.

Vacatures

Financieel Manager

De Zwarte Hond

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Lid College van Bestuur

Talent Performance

Nieuws

menu