Zijlstra Beroepskleding uit Franeker sleept grootste order uit Benelux binnen en bouwt tweede pand: 'We zijn erg trots'

Jaar op jaar stijgt de omzet van Zijlstra Beroepskleding uit Franeker. Het bedrijf zal dankzij een nieuwe order van tienduizenden kledingstukken volgend jaar verder groeien.

Eigenaar Joop Zijlstra met een jas van Wagenborg.

Eigenaar Joop Zijlstra met een jas van Wagenborg. Foto: Catrinus van der Veen

Tiktiktiktiktiktik. Op de eerste verdieping draaien de borduurmachines op volle toeren. Het continue gezoem geeft aan dat de zaken goed gaan. In razend tempo wordt een logo van Talen Vastgoedonderhoud op een donkerblauwe polo geborduurd.

Het bedrijf Talen is slechts een van de ruim tweeduizend klanten van Zijlstra Beroepskleding, dat de afgelopen 22 jaar flink aan de weg timmerde als leverancier van bedrijfskleding. Het magazijn op bedrijventerrein Kie in Franeker is niet eens megagroot - 2000 vierkante meter - maar er liggen wel duizenden producten met een waarde van rond de 2 miljoen euro. Werkschoenen, polo’s, jassen, broeken, overhemden en ook persoonlijke beschermingsmiddelen als veiligheidsbrillen, gehoorbescherming en handschoenen: het is hier allemaal te vinden en bedoeld voor nationale en internationale klanten.

Miljoenenorder voor Vebego

Vacatures

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Data analisten

Mediahuis Noord

Nieuws

menu