Damrak begint fors in het rood

Damrak begint fors in het rood ANP

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag fors in het rood begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beursgraadmeters openden met flinke verliezen. De strengere maatregelen in veel Europese landen om de tweede coronagolf in te dammen zorgden voor terughoudendheid bij beleggers. Daarnaast ging de aandacht uit naar de bedrijfsresultaten, de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de onderhandelingen over een extra coronasteunpakket in Washington.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde enige minuten na de openingsbel 1,1 procent in de min op 548,08 punten. Bijna alle 25 hoofdfondsen gingen omlaag. De MidKap daalde 1,3 procent tot 816,75 punten. De beurzen in Londen en Parijs zakten tot 1,3 procent. Frankfurt verloor 2,7 procent door een fors koersverlies van SAP (min 19 procent). De Duitse maker van bedrijfssoftware kwam met een omzetalarm.

Basic-Fit zakte bijna 6 procent bij de middelgrote bedrijven na een handelsupdate. De uitbater van fitnessclubs heeft veel sportscholen in Frankrijk en België weer moeten sluiten vanwege de sterke opleving van het aantal coronabesmettingen in die landen. Het bedrijf zegt verder de bouw van nieuwe clubs voorlopig uit te stellen onder druk van de pandemie.

Vacatures

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Receptioniste/Administratief Medewerker

Van Dijk De Jongh Notarissen

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu