Dalstra maakt doorstart met Dalstra, maar vooralsnog zonder personeel

Dalstra Reizen uit Surhuisterveen ging op 22 september failliet en maakt deze vrijdag weer een doorstart. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

De familie Dalstra maakt een doorstart met haar failliete touringcarbedrijf Dalstra Reizen in Surhuisterveen.

De doorstart vindt vooralsnog, vanwege de coronacrisis, plaats zonder medewerkers. De familie Dalstra zal eerst zelf de activiteiten voortzetten en de ritten uitvoeren. Het gaat in deze tijd voornamelijk om schoolvervoer.

Zodra de markt weer aantrekt, neemt Dalstra weer personeel aan. Daarbij is met de curator Marco Kalmijn de afspraak gemaakt dat het personeel van het voormalige Dalstra een voorkeurspositie krijgt. Zij zullen als eerste benaderd worden voor een baan. In totaal heeft Kalmijn al eerder 35 medewerkers in vaste dienst moeten ontslaan en circa 15 tijdelijke medewerkers.

Dalstra Reizen werd op 22 september failliet verklaard. Het was een aanvraag op eigen verzoek. Volgens de familie Dalstra was het touringcarbedrijf in zijn toenmalige omvang vanwege de coronacrisis en de slechte vooruitzichten niet levensvatbaar.

De familie Dalstra meldde zich na het bankroet aan voor een doorstart. Ze moest daarbij concurreren met nog acht gegadigden.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu