DNB: financiële positie pensioenfondsen verbeterd

DNB: financiële positie pensioenfondsen verbeterd ANP

De financiële positie van de pensioenfondsen is in het derde kwartaal verbeterd. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB). Gemiddeld staan de fondsen er nu zodanig goed voor, dat ze bij een gelijkblijvende situatie niet zouden hoeven korten. Onlangs werd bekend dat diverse grote pensioenfondsen nog wel vrezen voor pensioenverlagingen.

De dekkingsgraad van de fondsen kwam uit op gemiddeld 95,3 procent. Dat is 2,4 procentpunt meer dan een kwartaal eerder. De dekkingsgraad is de graadmeter voor de actuele financiële positie van pensioenfondsen en geeft de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen weer.

Dit betekent dat de fondsen voor elke euro aan toekomstige pensioenverplichtingen door de bank genomen zo'n 95 cent in kas hadden. Daarmee zouden ze voldoen aan de tijdelijk versoepelde minimumgrens van de overheid. Die staat op 90 procent. Als de graadmeter daar eind van dit jaar onder zit, moet er gekort worden.

Het pensioenvermogen steeg afgelopen kwartaal met 41 miljard euro naar 1596 miljard euro. De verplichtingen stegen in hetzelfde kwartaal met 1 miljard euro naar 1675 miljard euro.

Vacatures

Bijzonder hoogleraar en Senior onderzoeker

CMO STAMM

Praktijkmanager

Huisartsenpraktijk Poseidon

Magazijnmedewerker (m/v)

Bijl & de Jong Emmeloord b.v.

Nieuws

menu