ByteDance investeert miljarden in uitbreiding naar Singapore

ByteDance investeert miljarden in uitbreiding naar Singapore ANP

ByteDance, het Chinese moederbedrijf van filmpjesapp TikTok, investeert de komende drie jaar miljarden dollars om van Singapore zijn uitvalsbasis te maken in Azië. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

ByteDance wil het geld steken in een datacenter en ook honderden mensen aannemen. Het bedrijf zou volgens de bronnen verder een licentie hebben aangevraagd bij de monetaire autoriteit van Singapore om als digitale bank te kunnen werken.

Volgens kenners is Singapore een gewilde plek voor techbedrijven, die het land zien als ingang tot de Aziatische markt. Ook Chinese techreuzen als Alibaba en Tencent hebben plannen om Singapore meer als uitvalsbasis te gebruiken.

ByteDance komt met de investering op het moment dat het met de nodige tegenwind kampt in de Verenigde Staten. Dit door het aanstaande verbod op TikTok in dat land. Dinsdag 15 september verstrijkt de deadline waarbinnen de app zijn Amerikaanse activiteiten moet verkopen. President Donald Trump heeft gezegd dat er geen uitstel van de deadline komt.

Vacatures

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Nieuws

menu