Blokkades Friese distributiecentra moesten voor zes uur stoppen, maar zijn nog gaande. Gemeenten zeggen nog in gesprek te zijn met boeren

Boeren en sympathisanten moesten de blokkades van de distributiecentra van supermarkten in Sneek, Heerenveen en Drachten voor zes uur maandagavond beëindigen. Dat is niet gebeurd. De gemeenten Heerenveen en Súdwest-Fryslân zeggen nog in gesprek te zijn met de protesterende boeren.

Boeren en sympathisanten blokkeren het distributiecentrum van Lidl in Heerenveen.

Boeren en sympathisanten blokkeren het distributiecentrum van Lidl in Heerenveen. Foto: Rens Hooyenga

,,Gebeurt dat niet, dan volgen er gepaste maatregelen" verklaarde een woordvoerster van de gemeente Súdwest-Fryslân maandagmiddag. Burgemeester en wethouders brachten die boodschap over bij een bezoek aan de actievoerders bij het distributiecentrum van Poiesz in Sneek. ,,We hebben duidelijk gemaakt dat demonstreren prima is, maar blokkeren niet.”

Volgens de woordvoerster is het besluit afgestemd met de colleges van Heerenveen en Smallingerland. Dat betekent dat ook de blokkades van de distributiecentra van de Lidl en de Spar in Heerenveen en de Aldi in Drachten om zes uur opgeheven moesten zijn. Of dat er in ieder geval een begin mee gemaakt moet worden.

‘Het is een keer klaar’

Vacatures

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu