Binnenvaartschip ramt brug bij Aduard. Auto van schipper belandt in water

Foto: ProNews

Een binnenvaartschip is maandagavond tegen de brug bij Aduard gevaren. Door de aanvaring raakte de volledige stuurhut vernield.

Meerdere hulpdiensten kwamen na het ongeval met spoed ter plekke. Volgens de brandweer is niemand gewond geraakt. De schade aan het schip is groot, hoe het gesteld is met de brug moet nog onderzocht worden.

Auto in water

Bij de aanvaring is ook de auto van de schipper in het water beland. Het voertuig stond op de achterkant van het schip geparkeerd. Het binnenvaartschip draagt de naam Adriaan-J en komt uit Papendrecht.

Rijkswaterstaat doet onderzoek naar de schade aan de brug. Deze is ook tijdelijk gesloten voor auto- en fietsverkeer. Schepen kunnen de brug ook niet passeren. Volgens Rijkswaterstaat zal de stremming voor de scheepvaart langer duren, vanwege de te water geraakte auto.

Aanvaringen

Het is niet de eerste keer dat er een schip tegen een brug vaart op het Van Starkenborghkanaal. Eerder deze maand werd de Gerrit Krolbrug in Groningen volledig uit zijn voegen gevaren door een schip. In de afgelopen jaren werden ook de Paddepoelsterbrug en brug bij Zuidhorn al slachtoffer van aanvaringen. Een binnenvaartschip botstte zondag op de Fonejachtbrug bij Garyp. Inmiddels is dat schip vrijgegeven.

 

Nieuws

Meest gelezen