Beurzen wachten op rentebesluit ECB

Beurzen wachten op rentebesluit ECB ANP

De Europese aandelenbeurzen bleven donderdag dicht bij huis, na het sterke herstel een dag eerder. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), dat later op de dag bekend wordt gemaakt. Op het Damrak was AkzoNobel in trek dankzij een goed ontvangen handelsupdate van het verfconcern.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de plus op 552,55 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 798,58 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Londen verloren tot 0,6 procent. Frankfurt won 0,2 procent.

De ECB zal naar verwachting geen grote wijzigingen aankondigen voor de rentetarieven of het omvangrijke opkoopprogramma tegen de coronacrisis. De aandacht gaat dan ook vooral uit naar de toelichting van centralebankpresident Christine Lagarde voor eventuele hints op vervolgstappen van de ECB.

AkzoNobel

AkzoNobel prijkte bovenaan bij de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van 3,5 procent. De verfreus ziet de "tegenwind" als gevolg van de coronacrisis afnemen en rekent in het derde kwartaal op een omzet die op basis van gelijke wisselkoersen bijna op het niveau van vorig jaar ligt. Het bedrijf waarschuwt wel dat de situatie complex blijft en dat trends per regio verschillen. Heineken volgde met een plus van 1,5 procent, na een kleine overname van de bierbrouwer in Peru.

Verzekeraar Aegon sloot de rij in de AEX met een verlies van 1,8 procent. ASR verloor 0,8 procent. De verzekeraar gaat zijn aandeleninkoopprogramma hervatten. De inkoop van aandelen werd eerder dit jaar tijdelijk opgeschort na een oproep van onder meer De Nederlandsche Bank (DNB) vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis.

In de MidKap ging baggeraar Boskalis aan kop met een winst van 2,1 procent. Hekkensluiter was kabel- en telecomconcern Altice Europe met een min van 1,6 procent.

Kendrion steeg 4,5 procent bij de kleinere bedrijven. De producent van elektromagnetische componenten liet tijdens zijn beleggersdag weten de komende vijf jaar jaarlijks minstens 5 procent omzetgroei op eigen kracht te willen realiseren. In Londen zakte WM Morrisons dik 4 procent. De Britse supermarktketen zag de winst in het afgelopen halfjaar met ruim 25 procent dalen.

De euro stond op 1,1828 dollar, tegenover 1,1820 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 37,55 dollar. Brentolie daalde 1 procent in prijs tot 40,40 dollar per vat.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu