Besluit over verkoop van Waddenglas weer met een maand uitgesteld

De verkoop van 50 hectare bouwrijpe grond voor nieuwe kassen bij Sexbierum is nog steeds niet rond. Foto: Niels Westra

Er is nog altijd geen besluit genomen over de verkoop van 50 hectare glastuinbouwgrond in het project Waddenglas bij Sexbierum.

Nadat de onderhandelingen al meerdere keren waren opgeschort, was het voornemen om voor 15 september spijkers met koppen te slaan. Die termijn is wederom opgeschoven. Nu tot 15 oktober.

Waddenglas (provincie, gemeente Waadhoeke en het rijk) onderhandelt al bijna tien maanden met een consortium van glastuinbouwbedrijven. Eind vorig jaar al nam dit samenwerkingsverband, dat schermt met een duurzaam en innovatief kassenproject, een optie op de grond. ,,We hebben nog even wat meer tijd nodig”, verklaart Waddenglas-projectleider Jacob Vriese. Hij benadrukt dat van frictie geen sprake is. ,,Het overleg is goed, we blijven hoopvol.”

Onderwijl stapelen de verliezen zich op. Vorig jaar stond het renteverlies op de grondexploitatie voor 6,6 miljoen euro in de boeken. Gemeente, rijk en provincie nemen elk 2,2 miljoen euro voor hun rekening.

Toen de Vlaamse miljardair Hein Deprez kweekbedrijf A.C. Hartman in Sexbierum medio 2017 overnam, beloofde hij 37 hectare van Waddenglas te betrekken. Dat liep uit op een debacle. Medio november maakte het failliete A.C. Hartman een doorstart onder de vleugels van tuinbouwbedrijf Best Fresh Group in Poeldijk.

Vacatures

IKC-directeur

Kits Primair

Enthousiaste Magazijn Medewerkers

Motor-Parts Nederland

Meewerkend voorman/hovenier (m/v)

Gemeente De Wolden Hoogeveen

Nieuws

menu