Zuivelconcern A-ware realiseert bescheiden toename van resultaten.

Het zuivelcomplex van A-ware langs de A7 bij Heerenveen.

Het zuivelcomplex van A-ware langs de A7 bij Heerenveen.

Het particuliere zuivelconcern Royal A-ware vorig jaar ondanks een toename van de investeringen betere resultaten te realiseren.

Zo steeg de omzet van het particuliere zuivelconcern, met onder een kaasfabriek langs de A7 bij Heerenveen en met de hoofdzetel in Almere, met 5 procent naar 1,5 miljard euro. De winst nam met bijna twintig procent toe en kwam uit op 21,5 miljoen euro.

Mozzarella-fabriek

A-ware investeerde vorig jaar 102 miljoen euro, onder meer in een nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen. In 2018 bedroeg het investeringspakket 91 miljoen euro. De nieuwe activiteiten zorgden voor een toename van de werkgelegenheid. Het aantal volledige arbeidsplaatsen steeg met 190 naar 2850.

Ierland

Topman en mede-eigenaar Jan Anker spreekt van een prima jaar. Voor dit jaar waagt hij zich niet aan een voorspelling vanwege de onvoorspelbare marktomstandigheden. De coronacrisis zullen echter geen gevolgen hebben voor de bouw van een nieuwe kaasmakerij in Ierland onverminderd worden voortgezet en andere lopen projecten.