Beleggers op Wall Street blijven hopen op steunpakket

Beleggers op Wall Street blijven hopen op steunpakket ANP

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine winsten gesloten. Beleggers bleven hopen op extra stimuleringsmaatregelen om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te helpen. Maar daarover kwamen wisselende berichten naar buiten. Er is nog altijd geen akkoord, maar er is wel weer op hoog niveau overleg gevoerd.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 27.816,90 punten. De brede S&P 500 dikte 0,5 procent aan tot 3380,80 punten en technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 1,4 procent bij tot 11.326,51 punten.

Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar PepsiCo, dat bijna 2 procent won. De snack- en frisdrankproducent behaalde in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst en verwacht voor heel 2020 een groei van de verkopen. Zo werden meer snacks van bijvoorbeeld de merken Lay's en Dorito's verkocht, maar ook ontbijtgranen van Quaker. Ook woninginrichter Bed Bath & Beyond opende de boeken. De cijfers waren duidelijk beter dan verwacht en het aandeel won circa een kwart aan waarde.

Techsector

Verder stond de techsector in de belangstelling. Een belangrijke commissie van de Amerikaanse Senaat heeft donderdag ingestemd met het dagvaarden van de topmannen van techgiganten Facebook, Google en Twitter. Ze moeten getuigen over een wettelijke bescherming die cruciaal is voor het bedrijfsmodel van de onlineplatformen. Beleggers leken zich evenwel weinig zorgen te maken. De betreffende aandelen eindigden stevig in de plus.

Maker van elektrische voertuigen Nikola won op zijn beurt bijna 18 procent, nadat de onderneming had aangegeven wat betreft productietijdspad en plannen nog steeds op schema te liggen. Beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) begon onlangs nog een onderzoek naar beschuldigingen van misleiding, fraude en bedrog bij het bedrijf. Verder steeg maker van plastic schoenen Crocs bijna 6 procent na een bericht dat Justin Bieber met het bedrijf wil samenwerken.

De euro stond op 1,1747 dollar, tegen 1,1754 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 3,9 procent goedkoper op 38,66 dollar. Brentolie kostte 3,5 procent minder op 40,84 dollar per vat.

Nieuws

menu