Landbouwbeurs WTC Expo afgeblazen; bedrijven organiseren op 17 juni eigen vakbeurs voor melkveehouderij in Leeuwarden

Op het terrein en in de hallen van foerage- en veevoerbedrijf Hoogland in Leeuwarden vindt op 17 juni een vakbeurs voor de melkveehouderij plaats. Foto: Niels Westra

Persbureau Langs de Melkweg in Sneek organiseert met een aantal partners op 17 juni een beurs voor de melkveehouderij.

Het evenement vindt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat plaats op het terrein van Hoogland aan de Neptunesweg in Leeuwarden.

Caroline van der Plas

In totaal 24 standhouders zullen van de partij zijn op het terrein en in de hallen van dit foerage- en veevoerbedrijf. Daarnaast zijn er lezingen en demonstraties, onder meer van de Lely Vector, een automatische voermachine. Voor de openingshandeling en -speech tekent Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging.

Afblazen landbouwbeurs WTC Expo

Aanleiding voor het opzetten van deze kleinschalige vakbeurs is het afblazen van de grote Landbouwbeurs in het WTC Expo, eind vorig jaar. Vanwege de coronaperikelen haakten enkele grote standhouders af waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag om het evenement af te gelasten. ,,En dan denk je, potverdorie, het is toch wel jammer dat het niet doorgaat. Kunnen we niet alsnog zelf wat opzetten?”, verklaart Sjoerd Hofstee van Langs de Melkweg. ,,Zodoende zijn we met alle deelnemers uitgekomen op dit concept. Het wordt een Dag van Melk van het Noorden.”

Behoefte aan uitje

Hofstee verwacht ongeveer 1500 bezoekers uit Noord-Nederland. ,,Bij veel boeren en agro-belangstellenden is er wel behoefte aan een uitje. Om elkaar weer te ontmoeten en om kennis te vergaren en te delen.”

Vacatures

Docent ICT/Techniek

Alfa-College

Financieel Administrateur/Boekhouder

Stichting Bevordering Verkeerseducatie

2 Leden Raad van Toezicht

Natuurmuseum Fryslân

Nieuws

menu