BMW over Nedcar: vertrek heeft niet te maken met kwaliteit

BMW over Nedcar: vertrek heeft niet te maken met kwaliteit ANP

Autofabrikant BMW laat de opvolger van de huidige Mini Countryman liever in een eigen fabriek maken dan bij het Limburgse VDL Nedcar. Die keuze is volgens het Duitse concern voornamelijk ingegeven door de corona-pandemie en heeft niets te maken met de kwaliteit bij Nedcar.

"Integendeel, tal van onderscheidingen bewijzen de hoge kwaliteit en professionaliteit van VDL Nedcar", schijft BMW Nederland in een verklaring. Maar toen er gekozen moest worden voor assemblage door een externe producent - Nedcar - of het eigen productienetwerk, ging de voorkeur uit naar dat laatste.

"Het veiligstellen van de banen van de eigen medewerkers staat voorop", aldus BMW. Volgens de onderneming is het besluit genomen na intensieve evaluatie en rekening houdend met zeer complexe omstandigheden.

Langetermijnplanning

Voorlopig blijft BMW vertrouwen op een "professionele, coöperatieve en stabiele samenwerking" met Nedcar. De huidige contracten met de fabriek in Born voor de productie van BMW- en Mini-modellen lopen nog enkele jaren. Dat BMW al in een vroeg stadium dit besluit heeft genomen moet volgens de Duitsers Nedcar de mogelijkheid geven om de eigen langetermijnplanning hierop aan te passen.

Vakbonden en minister Eric Wiebes van Economische Zaken reageerden eerder teleurgesteld op het nieuws dat BMW na 2023 stopt met de productie van auto's in Nederland. Door die keuze staan bij Nedcar bijna 5000 banen op de tocht.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu