De Friese autobedrijven Haaima en Hylkema bundelen de krachten. Het doel? Beter inspelen op de snelle ontwikkelingen op de markt

De Friese familiebedrijven Haaima en Hylkema hebben hun krachten gebundeld om zodoende beter in te kunnen spelen op de razendsnelle ontwikkelingen op de automarkt.

De nieuwe directie van het nieuwe autobedrijf Haaima Hylkema: Gauke Hylkema (l), Arne Skelte Brouwers en Anne Tjeerd Haaima.

De nieuwe directie van het nieuwe autobedrijf Haaima Hylkema: Gauke Hylkema (l), Arne Skelte Brouwers en Anne Tjeerd Haaima. FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

Net als bij veel collega’s was 2021 ook voor de dealerbedrijven Haaima in Leeuwarden en Hylkema in Heerenveen een hectisch jaar. Door de mondiale chiptekorten en andere problemen in de logistieke keten, daalde de verkoop van het aantal nieuwe auto’s fors. Met circa 20 procent. Dat leidde vervolgens tot een onstuimige handel in tweedehandsauto’s, die weliswaar met hogere prijzen verkocht konden worden maar ook duurder ingekocht moesten worden.

Nieuws

Meest gelezen