'De arbeidsmarkt is topsport voor veel werkzoekenden'. Hoe Startwerkplaats Friesland ervoor wil zorgen dat mensen die dat willen, een betaalde baan krijgen

Een grote groep mensen heeft door bijvoorbeeld geldproblemen veel stress. Zij komen niet aan werk toe, al willen ze graag ergens aan de slag. Stichting Startwerkplaats Friesland wil daar iets aan doen.

Koos Pot, derde van links, was donderdag bij basisschool IKC Franciscus in Leeuwarden om met ouders te praten die graag willen werken, maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Koos Pot, derde van links, was donderdag bij basisschool IKC Franciscus in Leeuwarden om met ouders te praten die graag willen werken, maar een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Foto: Niels Westra

Het overgrote deel van de werkenden redt zich wel op de arbeidsmarkt. De wereld van solliciteren kennen ze en het cv sluit meestal wel aan. Maar wat nou als dat niet zo is?

De arbeidsmarkt moet ook gericht zijn op mensen bij wie het niet vanzelf gaat. Door vergrijzing verdwijnen de komende jaren 30.000 mensen van de markt in Friesland. Daartegenover staat een onbenut potentieel van 48.000 mensen.

Deze groep is heel divers en zit soms al lang zonder baan. Zij ervaren de arbeidsmarkt als topsport, waar de ontwikkelingen allemaal veel te snel gaan.

Schulden, ruzies, gebrek aan eigenwaarde

Vacatures

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Lid College van Bestuur

Talent Performance

Machinist in opleiding

Arriva

Nieuws

Meest gelezen

menu